This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Vägknuten
Vägknuten har verksamhet i tre kommuner
Oskarshamn, Högsby, Mönsterås
Personalen utgår från Oskarshamn
Kontaktperson Magdalena Ågren
Tel. 010-356 01 91
Insatsen Vägknuten bedrivs i samverkan mellan kommunerna i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Kalmar län. Vägknuten finansieras av Samordningsförbundet i Kalmar län.
Vägknuten är en vidareutveckling av tidigare projekt Vägknuten 2.0 som bedrivits i dessa kommuner, och tillhör sedan 2016 arbetsmarknadsenheterna i dessa tre kommuner.
Från och med 1 februari 2020 är Vägknuten en långsiktig insats, det betyder att den kommer att finnas kvar så länge målgruppen finns och så länge syftet uppnås. Numera heter den enbart Vägknuten. Tiden i insatsen varierar utifrån den enskilde deltagarens behov.
Vägknuten erbjuder NADA-öron akupunktur.
Syfte
Att bibehålla och utveckla samverkan mellan parterna är vårt huvudsyfte. Vi vill också fortsätta att utveckla metoder för att i samverkan kunna erbjuda individer en sammanhängande insats som kan öka deras förutsättningar att nå ökad självförsörjning alternativt att de får stöd och underlag för att få rätt till rätt ersättning.
Målgrupp
Personer som är i behov av samordnade insatser för inträde eller återgång till arbetsmarknaden eller i annan varaktig försörjning. Insatsen vänder sig till personer i yrkesverksam ålder från 18 år.
Mål
- 90 procent av deltagarna ska uppleva stöd och inflytande i sin process.
- 75 procent av deltagarna ska uppleva sig vara mer redo för att arbeta eller studera.
- 30 procent av deltagarna ska ha kommit ut i arbete eller studier efter avslutad insats.
Målsättning är att hantera 60 konsultations- och insatsremisser samt ha 30 deltagare på årsbasis verksamheten kommer att utvärderas enligt Samordningsförbundets riktlinjer med registrering i SUS och utifrån Indikatorerna.
Metod och arbetssätt
Metoden 7TJUGO och lösningsfokuserat arbetssätt bygger på ett coachande förhållningssätt med fokus på motivation, stöd, vägledning och inspiration gentemot arbetslinjen och egen försörjning. Den enskildes egna resurser ska ställas i fokus och vara vägledande för genomförandeplanen.
7TJUGO genomsyrar vårt bemötande och förhållningssätt. Syftet är att stärka den inre motivationen till förändring och den egna tron på förändringsförmåga. Vi ser till hela individens behov.
En coachande metod och kompetens som bygger på att stärka den enskilde i sin egen kapacitet och där dialogen förs utifrån förhållningssätt och möjligheter.
Verksamheten erbjuder vägledning, gruppverksamhet, intern såväl som extern praktik och arbetsträning enligt individuell planering. I vår gruppverksamhet arbetar vi tematiserat i rullande block med olika tema. Vi erbjuder möjlighet till träning i tidspassning, närvaro och sociala funktioner, stöd i praktik- och jobbsökaraktiviteter samt friskvård. Du som är motiverad att vilja göra en förändring av din nuvarande situation har möjlighet via din myndighet få mer information.
Upplysningar om projektet lämnas av:
Tel. 010-356 02 91
Tel. 010-356 02 04
Tel. 010-356 01 92