IKO – Vi blir fler

Syfte

Vi blir fler – Integration, kompetens och organisation (IKO) – är ett ESF-projekt för att höja kunskapen och skapa en högre interkulturell kompetens vilket ska leda till utveckling av organisationer och ökad samverkan i Kalmar län.

Regionförbundet i Kalmar Län är projektägare. Aktörer och samarbetsparter i projektet är Kalmar kommun, Västervik kommun, Landstinget i Kalmar län, Integrationsrådet i Kalmar län som samordnas av Länsstyrelsens enhet för social hållbarhet, Samordningsförbundet, Regionbiblioteken, Linnéuniversitetet, Kalmar Läns Museum, Rädda Barnen och Fryshuset.

Läs mer om IKO här https://rfkl.se/viblirfler

Målgrupp

Personer som i sin profession kommer i kontakt med personer från en annan kultur. IKO vänder sig till allt ifrån tjänstemän till politiker. Kommunal verksamhet samt idéburna aktörer.

Mål

Deltagarna i projektet ska öka sin interkulturella kompetens genom att de får kunskap i att förstå och hantera kulturmöten och hur man skapar en ännu bättre kvalitet i integrationsarbetet genom högre grad av samverkan. Projektet ska också erbjuda en arena för att testa nya metoder inom samverkan, integration och organisatoriskt värdegrundsarbete i länet.

Metoder och arbetssätt

Utbildning utifrån önskemål och tre i ansökan angivna spår. Läs mer om detta via länken ovan eller projektplan nedan.

Upplysningar om insatsen lämnas av:

Joakim Ivarsson

170330_Projektplan_Vi blir fler_Final

Till toppen

Få nyheter direkt till din inkorg!